Már-már kezdtem múlthét közepén úgy érezni, hogy a fiúknál kezdenek észre térni. Végre vége a nagy pátoszos alkotmányozásnak. Lett amilyen lett, de nem ettől függ, hogy jó -e idehaza élni vagy sem. Matolcsy megszólalt, hogy a közszférai befagyasztás bértömegen értendő. Megjegyzem az általuk kiadott dokumentumban erre konkrét utalás nincs, ez tény. Na de üsse kő legalább ráébredtek, hogy mekkora böszmeséget akartak csinálni. Aztán meg bejelentett egy 500 milliárdos bürokrácia csökkentő csomagot, nagy hidrafejek levágását vetítette a hallgatóság elé. No már ez érdekes még, jó is lehet. Aztán szállingóztak a hírek. Eltörlik a kötelező könyvvizsgálatot, majd csak 200 millió feletti bevétel esetén lesz erre szükség. Teszem azt ez csak a könyvvizsgálatra kötelezett cégeket érinti, akinek eddig sem kellet ezután sem fog kelleni. Ezt csak támogatni tudom ámen. Már kezdtem, úgy érezni, hogy most már talán kevésbé fogom bánni azokat a szavazatokat amiket leadtam a választásokon 1998-óta.

 

Tévedtem, itt és most elfogyott bennem az utolsó türelem is. Ha amit mondanak meglépik itt a vége pont. Nem, hogy szavazni nem fogok többet ezekre, de még a kötelező segítségnyújtást sem adom meg nekik, ha arra kerülne a helyzet.

 

Mik is a hidra fejek a Fidesz szerint. Na találjátok ki mik is lehetnek? Hát kérdés a, válasz egyértelmű. De találgassunk csak.

 

  • A korrupt politikusok? - Nem

  • A soha nem fizető fővállalkozók? - Nem.

  • Az adócsalók? - Nem.

  • A bűnözök? - Nem.

  • Akkor kik, feladom. Az dolgozó emberek. Akik adót fizetnek, akik rájuk szavaznak. Amiből Lézer Jani az a kis nimad össze-költségtéríthette magának az Audit.

 

De mire alapozok, kiderülnek szépen a hidra fejek. Sok van belőle több mint 2,5 millió. Igen azok az emberek, akik multiknál, kkv-nál, vagy bárhol dolgoznak.

 

Miket is terveznek ezek az áldott jó lelkek:

 

  1. Indoklás nélküli felmondás bárkinek. Ha nem ment a közszférában majd bevezetjük az egész országban mindenkire nézve. Így van így kell ezt a kreatív gépezet dolgozik ezerrel, mocskos büdös munkás. Minek neki jog, meg indoklás pofa be és vissza az eke mögé húzzad barom.

  2. Csökkenteni tervezik a fizetett szabadságot. Azaz sok az az év 25-30 nap, javaslom az egész eltörlését. Elvégre minek is, hiszen pénze nincs úgysem nyaralni a dolgozónak a fizetéséből. Akkor minek lenne otthon. Az is egy érdekes pont, hogy majd a munkaadód dönti el mikor mész szabadságra, „harmonizáció” címmel. Kuss rabszolga vissza, vagy kérsz egy kis korbácsot.

  3. Rövidebb felmondási idő, kevesebb végkielégítés. Nem itt már nem az eltúlzott 100 milliókról van szó. Nem. Most rongyos 10 vagy 100 ezrekről. Hozzá véve a munkanélküli „segély” módosításaival együtt igen aranyos ez is. Tehát ha szabadságra mernél menni, majd jól kirúgunk indoklás nélkül végkielégítés és felmondási idő nélkül. Azaz így kell ezt fiúk, te meg kussolj szolga puszilgasd a gombás lábam, vagy megdöglesz.

  4. Visszafogná az éjszakai és hétvégi bérpótlékot. Aha tehát, vasárnap ne dolgoz menny el a templomba és imádkozz a szebb jövőért. De azért szombaton meg éjszaka dolgozd ki a beled fél pénzért, mert ez neked jár. Sőt nem jár, ez neked kötelezettség. Na van még kérdés szolga. Kuss, vagy deresre húzzunk.

  5. A folyamatos üzemű gyáraknál 5,5 napos munkahét. Tehát nyugodtan dolgozzál csak hétvégén is sima óra bérért, mert ez ám ami csődebe viszi az országot, sok pofátlan munkás. Nem baj szétcsapunk köztük, ugye kedves barátaim, tisztelt polgártársaim.

  6. Lehetővé tenné a 48/60 azaz a 12 órás munkavégzést. Persze itt is normál órabérért. Ilyet, hogy pótlék vagy túlóra pénz, ne gondoljon senki. Ezek úri hívságok, mint az is, hogy napi 3 étkezésre is teljen a fizetésből. Mert mit jelent ez. Egy hét hétfőtől – péntekig 120 óra. Ebből alvás 40 óra. Ha a munka 60 akkor marad napi 4 óra. Nem elég ez nektek. Örüljetek, hogy nem 16 óra a napi munkaidő. Mit kötözködsz már olyan apróságokon, hogy a munkába járás napi 1-1,5-2 óra, ami a 4-ből jön le. Persze tömegközlekedéssel, mert autóba már csak a politikus mer beleülni ilyen benzinárak mellett. Amúgy is csupa szórakozása az út (túlzsúfolt tömegközlekedés, zsebtolvajok, kosz, szmog, stb...). Pláne ha még rontunk egy kicsit a közbiztonságon. Akkor meg lesz a napi sport is. Fuss gyorsabban mint a késes rabló.

  7. Bizonyos munkakörökben a jelenlegi szakképzett dolgozókat szakképzetlenek váltanák fel. Azaz mi is ez igazából. Továbbra is szükséges majd a megfelelő végzettség, szakértelem. De nem kell a szakmai minimálbért, csak a sima minimálbért odaadni a dolgozónak.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Itt van egyelőre vége a sornak. De vannak még ötleteim, minek végeznének a fiúk félmunkát. Például lehetnének a következők, mert van még egy pár dolog amit kifelejtettek:

 

  • Vegyük például, az ebédidőt. Micsoda hívság ez már. Minek majd eszik ha már nincs munkaidő.

  • Nézzük a táppénz kérdést. Ha ez a felelőtlen disznó betegnek merészel lenni, akkor fizesse ki a kárt amit okoz ezzel. Ilyenkor az órabért ami járna neki ha dolgoznak, a betegsége leteltével egybe fizesse ki a munkaadójának. Ha nem tudja akkor a vagyontárgyai értékében végrehajtandó azonnal, vagy ha még az sem fedezné akkor meg le kell dolgozza ingyen munkával.

  • Szedjen minden munkaadó költségtérítést, mert használja a munkahelye területét, használja a szerszámokat, a munkaeszközöket. Ez lehetne mondjuk a fizetése 7 tizede, egy tized mehetne az egyháznak, egy tizede pedig az elszegényedett politikusokat segélyező alapítványnak önkéntes adományként.

  • Sőt hozzuk vissza a régi szép időket. Ne szabadság járjon, hanem évi 20 nap ingyen robot. Ezt szabadon bármely politikusnál letölthetné a dolgozó.

  • Amúgy meg minek fizetés kapja mindenki rizsben, búzában vagy más élelmiszerben a fizetést. Minden 12 óráért jár egy tál rizs. Természetesen ezt is hajbókolva sűrű köszönömök és nem vagyunk rá méltók felkiáltással kell majd átvenni, a kegyes államtól.

 

Kedves KISZ-es hupsz bocsánat IKSZ-es fiatalok. Ezzel kéne protestálni. Nem túrórúdi, meg gulyás, meg magyar borok. Nem ezzel, hiszen ki ne akarna Mordor hű rabszolgája lenni. Tódulna haza a sok külföldre szakadt hazánk fia, minek élne nyugati jólétben, mikor itthon rabszolgaként is sínylődhet.

 

"Eddig túlzott védelemben részesültek a munkavállalók" mondta Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár. Van annak bája amikor olyan emberek beszélnek munkáról, akik életükbe egy percet sem dolgoztak. Ami kis politikusaink, húzzanak le10 évet az építőiparba, útburkolásba, aztán papoljanak nekem a munkáról, meg túlzott védelemről. Bájos az is mikor a fiúk nagytőkézik, meg kizsákmányolozák az MSZP-t. Hátha ők a kizsákmányolók, a fenti terveket figyelembe véve ők mik? Isten látja lelkem, nem szeretem az MSZP-t soha nem is fogom,de ezek egy bolha faroknyit sem jobbak azoknál, már-már ki kell jelentsem rosszabbak. Ez pedig nem semmi kérem, mert azt hittem Fecónál nincs lejjebb, de úgy látszik van. Persze kell az 1 millió munkahely, nem baj ha az egymillió rabszolga munkahelye lesz. Mert ilyen rendelkezések persze, hogy befektetés ösztönzőek, hiszen ki ne szeretne indiai gyerekmunkásokat Európa szívében.

Mind ezen szigorítások nem lennének annyira visszásak, ha nem a magyar fizetések mellett tennék ezt meg, főleg nem minimálbér mellett. Senkinek nem lenne szava, ha itt Európai fizetések mellé várnák el az embertől teljesítményt. De álszent dolog azt várni, hogy egy tál rizsért és egy kaska fáért az ember a szívét kitegye. Miként lesz ebből fellendülés, mert a rabszolgákért ide költöző cégek el fognak húzni azonnal amint az extraprofit lehetősége elillan.

Konklúzióként levonhatom fusson ki merre lát. Mert itt nem Magyarországot, hanem Mordor-t építjük, a 10 millió rabszolga országát. Addig menjen mindenki amíg tehetik, míg fel nem épül majd Morannon és be nem csukják az ajtaját.

A bejegyzés trackback címe:

https://ius-murmurandi.blog.hu/api/trackback/id/tr272857722

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 22:04:01

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása