"Tisztelt polgárok, kedves barátaim! Elkúrtuk nem kicsit nagyon..."

Kezdhetné a mondatott kormányuk bármely tagja aki, részese volt az új egy kulcsos személy jövedelemadó kidolgozásának. Miért is?

"Senki nem fog rosszabbul járni..." Hangoztatták még 2010-ben. Igen senki végül is le lehet senkizni közel 1 millió dolgozót. Hiszen csak a senkik, a nímandok, keresnek 300.000 HUF alatt. Az igazi honpolgár, az aki számít az nem keres ennél kevesebbet.

De ezt kissé benézték, hiszen ki gondolta volna onnan a bársonyszékből, az elefántcsont torony tető ablakából, ahonnan mindenki csak egy hangya, hogy ebben az országban nem keres 300.000 felett a lakosság nagyobbik része. Ráadásul nem rendelkezik minden adófizető honpolgár 3 gyerekkel.  Hát ez meglepetés. Sőt minő meglepetés azok a piszkos vállalkozók nem akarják a megegyezés szerint ajánlott béremelést megadni a munkásaiknak. A hangsúly az ajánlotton van. 

Nem baj, meg van rá a megoldás, hiszen a nagy előd az elkúrások koronázatlan királya, a kapkodás nagymestere, az idióta rendelkezések császára, egyetlen és utánozhatatlan Ferenc, már megmutatta az úttat. Hiszen ha neki volt árkommandója, mi sem maradhatunk el a nagy elődtől. Nekünk legyen bérkommandónk.

Na de ha ez nem lenne elég akkor fenyegessük egy kicsit meg azokat a kis csalafinta vállalkozókat. Majd jól kihagyunk minden jóból, és nem kapsz állami támogatást csak NAV vizsgálatot. Na meg is lett a foganatja, hiszen hát leültek tárgyalni a az OÉT vállalkozói oldal képviselői a kormánnyal.

Szánták bánták bűnüket és hát megígérték, hogy a vállalkozók megadják a fizetés emelést csak hát idő kell mert hát a gazdasági helyzet...

A kormány pedig elmondhatja ismét egy Ferenci kiszólással "...el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát...". Igen lehet mellett verni, bőszen ünnepelni mert hát azok a huncut vállalkozók, hogy megijedtek. De tessék mondani van olyan ember aki elhiszi, hogy majd Kovács és Társa Kft. nem szarik bele, hogy miben is egyeztek meg ott fen a kormánnyal, holmi vállalkozói oldal képviselői. Nem kérem pottyantani fog magasról a dologra, fizeti továbbra is zsebből az emberit és nem kompenzál, meg emelgető Ő sehova sem semmit.

Ez az egész egy nagy színjáték, hogy mindenki lássa, hogy nincs itt semmi elkúrva. Úgy mint a viccben  a mérges kismalac mikor elesik a biciklivel majd megszólal.

- Kuss én így szoktam leszállni.

Persze a szívatás megmarad, de hát "...majd beleunnak és hazamennek..." csakhogy maradjunk az örökzöld Ferenci megszólalásoknál.

Mondjuk azt még megnézném, hogy a bérkommandó kommandósa berontanak a Kovács és Társai vállalkozás székhelyére, majd jól megfenyegetnék Kovács urat. Emelj fizetést vagy hujuj de rossz lesz neked. Kovács meg majd szépen végigméri az úját lengető kommandóst és szép angolosan az orrára csapja az iroda ajtaját. Majd megrántja a vállát és megjegyzi, honnan jött ez az idióta, és végzi tovább aznapi munkáját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ius-murmurandi.blog.hu/api/trackback/id/tr782690978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása