Igen a kormányunk harcot hirdet az államadósság ellen. Ez egy nagyon becsülendő tett. Hiszen minden megrontója az a fránya államadósság, ami 2002 és 2010 között 13.491 milliárd forinttal nőt. A nagy harcban valahogy mégiscsak becsúszott 750 milliárd új adósság 2011-ben, jelzem eddig (március 24.).

A FIDESZ az új kormányzás megkezdésével, harcba hívta az ország lakosságát. Együtt pusztítsuk az előző (teszem hozzá igen balfék) MSZP kormányunk ránk hagyott örökségét. Azt a potom 13.491 milliárd adósságot.  Ezen harc elemiként kivettet bankadót, válságadót,  persze ezt nem az emberek kell megfizessék címszóval. De hát ez mind nem elég, a harchoz újabb eszközökre van szükség. Nem baj van 3000 milliárd a manyup kaszákban. Hát nem volt rest ezt is felhasználni, hiszen mindenkinek áldozatot kell hoznia. Itt jegyzem meg, nem bánom a manyup „államosítást”, főleg ha azt az adósság állomány csökkentésre költik el. De sajna ez nem lett igaz. Lett itt BKV meg MÁV kisegítés, meg minden mi szem szájnak ingere.

Na nem baj legalább valamivel csökkentik az adósságot. Lesz itt kilábalás, hiszen ha lassan is de elindulunk egy tartós adósság csökkentő pályán. Ezután egy kedves plébános kitalálja, csináljunk egy adósság csökkentő alapot, ahova bárki befizethet államadóság csökkentésre szánt forintjait. Indulónak be is tesz 1 millió forintot. Szegény plébános ha tudná, hogy mire fog elmenni a pénze.

Elképesztő elánnal küzdünk és harcolunk az adósság réme ellen, ám egyszer csak elém kerül egy link, a következő:

http://www.allampapir.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA0.ivy

Hupsz mi a fene. Nem hiszek a szememnek. Jól látok? Igen jól 750 milliárd forint új adósság állomány csapódott március 24-én az eddig sem kicsi számhoz. Ez ám a harc, vagy inkább hátraarc. Vajon, hogy lehet, hogy a média ezt agyon hallgatta. Mindenhonnan az alkotmány mondvacsinált gumicsontján való rágódás hangja hallatszik.  Ez ismét jól megcsinálták, amíg preambulumokon meg keresztény vagy nem keresztényi értékrendeken vitatkozunk, szépen kormányunk felvételezett a nevünkben 750 milliárdocskát. Teszem hozzá, nem is rossz kamaton. Mármint befektetői oldalról.

A 10 éves 6.3 %-on ez sem rossz, de a 30 éves (igen jól tetszik olvasni 30 éves lejáratú) 7,6 %-os árfolyamon. Így kell ám csökkenteni az államadósságot. De gondolnánk, ez egy ennél rosszabb kiváltására használnák fel. Ám az utolsó sor minden kétséget eloszlat:

 „A befolyó összeget az ÁKK Zrt. általános finanszírozási célokra fogja felhasználni.”

Mik lehetnek ezek az általános finanszírozás célok.  Nagyon kíváncsi lennék erre, de sajnos kétségeim nincsenek, nem adósság átütemezés volt a cél.

A bejegyzés trackback címe:

https://ius-murmurandi.blog.hu/api/trackback/id/tr352839492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása