Ezt elkúrtuk nem kicsit nagyon. A nagy gazdasági zsenik színre léptek megint a fiúknál. Megvettük a mol 21%-át (azért se írom le az a kimondhatatlan nevű orosz céget akitől), kemény 500 milliárd forintból. Jó de honnan volt ennyi pénze a mi elviekben csóró mindenhol mindenkit megszorító államunknak erre a bolondságra. Ja hát az IMF keretből. Értem tehát erre még kamatot is kell majd fizetnünk, tiszta jó bolt volt (az egész alsó hangon így már 530 milliárd lesz a semmiért). Besenyő Pistát tudnám csak idézni:

 

NORMÁLIS!!!!!!!!

 

Megveszünk egy olajtársaságot hitelre, egy olyan céget aminek jó ha van még 20 jó éve és utána 0 forintot fog érni. Mit fog érni ez a cég, ha az amúgy rohamosan fogyó olaj végül olyan drága lesz, hogy nem fogják üzemanyagnak használni. Mit fog akkor majd 20 év múlva érni az egész MOL, mindenestül egy kalap szart. Ennek semmi de semmi értelme nem volt, ha csak nem lesz még egy Tocsik Márta akinek ki lehet fizetni pár milliárd sikerdíjat ezért a remek üzletért. Nem fog visszatermelődni a vásárlás költsége, így ez csak farok növesztő akció a MI pénzünkön rohadt drágán. Vették volna vissza a szolgáltató szektort áram, gáz na abban lenne ráció meg lehetne rentábilis az üzlet. Ezen csak az oroszok fognak jót röhögni, hogy megint sikerült jól átbaszni minket.

 

Hajrá szarjuk teljesen szét ezt a az országot, majd végül úgyis valaki lesz aki kifizeti az 1 forintot ezért a pöcegödörért. Hajrá rabszolgák, Hajrá magyarok.

 

UPDATE

 

Ezt is megértem. Egy alkoholista neuronhiányos Szanyival értek egyet. "...Ez már szinte bűncselekmény..." nyilatkozta. Az államnak a tranzakció keretében sikerült kemény 22%-ra növelni a tulajdonjogát ebben a Titanicban. Ezt megcsináltuk kedves barátaim, ezt aztán meg.

 

Az már a pofátlanság netovábbja, hogy az állam, a közintézményei útján 41,5 milliárd forinttal tartozik, a beszállítóknak (Ez eddigi abszolút rekord hazánkban). Ezek között sok a KKV a magyar vállalkozó. Azt bezzeg basznak kifizetni. Ezek csak a lejárt tartozások 6-9-12 hónaposak. Jó részt a FIDESZ alatt keletkeztek. Ez az így támogassuk a hazai vállalkozásokat, a magyarokat.  Tömjük a ruszkik zsebét, extraprofittal, közel 74%-os hasznot könyvelhettek el a kedves orosz barátaik.

 

Ezek merészelnek kommunistázni, mikor a nyelvük ki nem lóg az oroszok seggéből. Ugyan úgy behívták volna ezek a tankokat 56'-ban mint az elvbarátaik. Megint felment bennem a pumpa ám rendesen.

Nikosi 2011.05.24. 00:03

Én és a FIDESZ

Némi aktualitás az elején. Kezdetnek egy kis kormány fényezés. Az új rendelkezés közül van kettő amivel maximálisan egyet tudok érteni. A szlovák és egyéb külföldi rendszámokkal kapcsolatos visszaélésekkel szembeni fellépés. A másik pedig akár 10 év adócsalásért. Egyet le kell szögeznem a FIDESZ néha tényleg értelmes ötletekkel áll elő, de sajnos vannak olyan ötletek amik, ugyan jók, de a megvalósítás közben elkúrják. Ilyen voltak például maga az alkotmány, ilyen például a jelenlegi korengedményes nyugdíjak kérdése, vagy hozhatnám a 98%-os adót is. Sorolni lehetne tovább is, de ezekből látszik, szerintem, hogy az ötletek nem rosszak de megvalósításuk hát...

Itt vége is a fényezésnek és jöjjön az ami már vérlázító. A MÁV-val kapcsolatos dolgokra egy külön posztot kívánok szentelni így azokra itt nem térnék ki. Az ami gyalázatos az az, hogy miközben kommunikáljuk azt, hogy mindenki küzdjön az államadósság ellen, mindenkinek oda kell tennie magát, és mindenkinek le kell mondani, meg kell húzni a nadrág szíjat. Addig egyesek 10 %-os fizetés emelést kapnak, meg 150.000 forint egyszeri plusz apanázst. Sajnos a fiuk sikeresen képesek vizet prédikálni és közben tokaji aszút vedelni. Na ez az egyik amiért én nagyot csalódtam a FIDESZ-ben.

 

Két éve még a FIDESZ támogatója voltam, támogattam és egyet értettem a másik útban. Mert tényleg van másik út, de sajnos a fiúk nem arra a másik útra gondoltak. Mert a FIDESZ másik útja nem egy másik út csak az elkúrtuk egy kicsi módosított változata.

 

Eddig minden választáson a FIDESZ mellett szavaztam, és nem a 14 havi nyugdíj meg az ígéretek miatt. Mert azt csak egy szellemi fogyatékos hihette el, hogy reálisak. Nem a fiúkat azért támogattam, mert értelmes embereknek, hozzáértőknek gondoltam. Mert amit 98-2002-ben csináltak messze nem volt tökéletes, de volt benne perspektíva. Sajnos az élet engem igazolt 2002-2010 között és a MSZP mást sem tett csak elkúrta. Ekkor (2010) örömmel mentem szavazni, örültem mert volt esély egy komoly FIDESZ győzelemre, és arra, hogy a magyar politika legkártékonyabb képződménye az SZDSZ a megérdemelt helyére kerüljön a pöcegödör legaljára ahova valók egytől egyig.

 

Eleinte úgy tűnt, a FIDESZ észnél van. „Lelkes” voltam úgy éreztem végre jó kezekbe a hajó kormánya. Hát tévedtem sajnos nem is kicsit. A fiukat meghülyítette a 2/3. Kitört az Isten komplexusok, azt hiszik csak Ők az igazság birtokosa, és ezek mentén kommunikálnak, ezek mentén intézkednek. Úgy kezdtek szép lassan viselkedni mint az elefánt a porcelán boltban. Össze vissza csapkodnak, ráadásul behoztak a politikába egy jobboldali SZDSZ-t akit KDNP-nek hívnak. Ezek is a pöcegödör aljára valók, de sajnos most felkúsztak. Remélem csak 4 évre és utána követik a testvérüket az SZDSZ-t a pottyantós budi aljára ahova valók egytől egyig.

 

A felháborodásom sokszoros, mivel én elárultnak érzem magam. A FIDESZ engem azt aki 12 évig kitartott mellettük árult el. Azzal, hogy nem a józan esszét használva kormányoznak. Azzal, hogy idióta és előre láthatóan működésképtelen gazdasági programot hirdettek. Ráadásul amit nem vártam volna a szemembe hazudnak, lassan Gyurcsányt is megdurró módon. Ködösítenek, hazudnak, és persze a MÁV tendereket megnézve ráadásul már lopni is készülnek. A vizet prédikálunk és bort iszunk el amit követnek egyszerűen nálam végkép kiverte a biztosítékot. Ha szegények vagyunk viselkedjünk is úgy, ha meg nem akkor ne papoljunk megszorításokról.

 

Egy biztos én soha többet semelyik választáson nem fogok a FIDESZ-re szavazni, még a helyhatóságikon sem. Egyet elmondhatok, hogy engem sokkal jobban irritál az amit tesznek, mint azt aki nem is szavazott rájuk eddig soha, vagy csak most nem, ez lényegtelen. Nem vagyok egyedül ebben biztos vagyok, a fiuk most dobtak el sok olyan szavazót akik stabil FIDESZ szavazók voltak, és sajnos engem már nem tudnak semmivel sem meggyőzni arról, hogy képesek az országot kormányozni. Mert potom 1 év alatt erodálták nálam nullára amit 12 év alatt felépítetek.

Nikosi 2011.05.16. 20:25

Hajrá!

2014 FIDESZ választási dala is lehetne:

youtu.be/2zSo-wwgVTk

-800.000 szavazó. Hajrá!

Nikosi 2011.05.14. 20:57

Tiszta elmebaj!

 

Ez nem egy ország, ez egy zárt-osztály. A fiúknál elmentek otthonról. Olyan érzésem van mint, ha a kormányunkban kitört volna a halál vágy.

 

Miért mondom ezt, íme a friss hír. Lézer Jani és csatlósként Balsai Pityuka új alkotmány módosítást kíván beterjeszteni:

 

„Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy megvonható legyen a rokkant nyugdíj és a korkedvezményes nyugdíj a kedvezményezettektől ”

 

Mint a mai híradóból, rádióból és egyéb médiumokból kiderült a narancsos fiúk új ötlete egy tiszta elmebaj. Azaz visszaható módon, a jelenleg nyugdíjas, de még a 62 évet el nem ért emberekétől megvonja a nyugdíj jogosultságot. Azaz visszamenőleg megszünteti a kedvezményes nyugdíjakat. De tovább menve itt nem állt meg. Egy angolos húzással megszünteti a rokkant nyugdíjat mint létesítményt. Tehát nem felülvizsgálja a rokkant nyugdíjak hanem egyszerűen megszünteti. Ez ám a frappáns és okos megoldás.

 

Ráadásul mivel ezt egy alkotmány módosítással teszi meg, senki nem tud a törvényes úton tenni a semmit a dolog ellen.

 

De mit is lehet jelenleg tudni, hogyan is képzelné ezt el:

 

„Az indoklás szerint azoknak, akik emiatt veszítik el a nyugdíjukat, a szociális- vagy a társadalombiztosítási juttatások keretében valamilyen segítséget kell biztosítani, vagy segíteni kell őket abban, hogy vissza tudjanak kapaszkodni a munkaerő piacra”

 

Tehát egy 20-30 ezres segélyre cseréli le a mondjuk 60-90-xx ezres nyugdíjat. Persze ha az illető egészséges (például kedvezményes nyugdíjas), akkor ez egy időszakos munkakezdési segély támogatás lesz pár hónapig. Utána irány a munkaerő piac, lehet elhelyezkedni. De hol? Hol az a hihetetlen munkaerő hiány hol az a sok munkahely ami felszívja majd ezeket az embereket?

 

Tehát ha nincs lábam mert levágta a gép munka közben, most majd kapok egy a rokkant nyugdíj helyett egy lényegesen kisebb szociális könyöradományt. Szép volt fiúk így kell kevés munkával megoldani a kamu rokkantak kérdését. Az nem zavarja Őket úgysem, hogy a fürdővízzel kiöntötték a babát is.

 

Az, hogy valaki 50 évesen nyugdíjas tényleg nem jó dolog. De ezt visszamenőlegesen megszüntetni , az enyhén szólva is egy aljas és gané dolog. Azok akik akkor elmentek nyugdíjba ha tudták volna, hogy ott fogják hagyni őket jövedelem nélkül, akkor eszük ágába sem lett volna nyugdíjasnak lenni. Visszavenni őket pedig lehetetlen mert, nincs számukra hely mert amely pozíciók fontosak voltak azokat betöltötték, amik meg nem azok megszűntek. Azaz a jövedelem nélkül maradó most még nyugdíjas tűzoltót, rendőrt, börtönőrt, vámost, mozdonyvezetőt, bányászt, és egyéb korai nyugdíjast nem lehet reaktiválni előző munkahelyén. Velük mi lesz? Ők ha tudtak volna erről a kockázatról nem mentek volna nyugdíjba. Persze így egy csomó fiatalabb ember meg nem lenne alkalmazva, mert helyettük ők ülnének a munkahelyeken.

 

Az, hogy mostantól megszünteti a korai nyugdíjazást még elfogadható, de ez a szemétség amit csinál az egyszerűen vérlázító, még úgy is, hogy nem érintett az ember. Mit érezhet egy érintett?

 

Amilyen magyarázgatásba meg kezdenek az meg egyszerűen hihetetlen Ezek azt hiszik mindenki olyan hülye mint Ők. Mert biztos magukból indulnak ki ezek a véglények:

 

„Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson "negyvenegynéhány éves", tapasztalt, életerős emberek munkájáról... ”

 

Mit hisznek ezek az IQ hiányos barmok a kormányban, hogy azért nem dolgoznak csak az emberek mert nem akarnak. NEM KEDVES AGYHIÁNYOS BANDA. NINCS MUNKAHELY, NINCS SZABAD ÁLLÁS. Azért nem dolgoznak sokan, mert nincs hol. NINCS 1 MILLIÓ BETÖLTETLEN MUNKAHELY. Még 10 ezer sincs szerintem. Ezek az emberek nem fognak tudni elhelyezkedni. Mit fog kezdeni velük a kormány, hagyja majd éhen halni?

 

Megszólalt Viktor is tanújelét adva, hogy az elhülyülés alól sajna Ő sem kivétel:

 

„Most a legfontosabb cél, hogy az államadósságot le tudjuk győzni, ehhez szükség van az ország megújítására és mindenkinek a munkájára, aki dolgozni tud”

 

Milyen szert tol ez az ember, mert abból nekem is kell. Viktor lassan mondom, hogy te is megértsd: Jelenleg az országban munkaerő többlet van és nem munkaerő hiány. Az aktív emberek sem tudnak hol dolgozni, nincs munka lehetőség, te ide akarsz még beönteni több száz ezer embert. Megkérdem normálisnak tetszik lenni, vagy sült bolondnak. Vagy majd Ők is elmehetnek 120 ezerért sepregetni az aluljárót, majd ha kilakoltatták őket. Mert a FIDESZ 120 ezret akar fizetni a hajléktalanoknak azért, hogy az aluljárót seperjék. Egy tanár 10 ezerrel keres többet ennél (bruttóban). Ez az igen, nem vagyunk mi szarban ha ilyenre telik közpénzből.

Isten bizony ezek kártékonyabbak mint az MSZP.

 

Azért azon elgondolkodom ilyenkor vajon tényleg 2006-at akarnak ismét. Akkor félmunkát végzet a tömeg, de most lehet tanult az akkori hibából és nem fog megállni fél úton (jelzem nem lesz aki megállítsa, mert azt a pár száz TEK-es fiút darabokra fogják tépni simán). A tankot most lehet nem fogják lefékezni majd...

 

Úgy nézem 98-2002-ig az ész a Torgyán Józsi volt a kormányban, mert más magyarázat nincs az eddigi ötletekre. Esetleg kitört a szivacsos agylágyulás a FIDESZ-ben, vagy valaki megmérgezte Őket bolondgombával. Sajnos nem lett tökéletes a mérgezés mert csak elhülyültek.

2011.04.19 Duna tv Közbeszéd Kövér László:

2006-os eseményekről, és a rendőrségről beszélt. Ami számomra a lényeg volt

 

„...milyen politikai felelősség mellett léptek fel az egyébként az alapvető jogaikkal élő magyar állampolgárokkal szemben...”

 

Ergo tehát, ha most össze tudna valaki trombitálni néhány tíz esetleg száz ezer embert, akkor ugye azokkal szemben nem vetné be a rendőrséget a FIDESZ. Mert ugye azok is alapjogaikat gyakorolják, amikor majd „vesszen Orbán”, „Orbán takarodj”. Meg hát ugye a lámpa vasat fogják emlegetni. Még egy kis FIDESZ székház gyújtogatás is beleférne vajon. Szerintem simán hiszen Lacika megmondta alapjogok.

 

Sajnos viszont nincsenek tévképzeteim ez is csak egy a FIDESZ fajta kettős kommunikáció. Mivel azt már tudjuk, hogy:

 

  • hazudnak úgy mint a Gyurcsány

  • konvergálnak úgy mint a Gyurcsány

  • látszat kormányoznak úgy mint a Gyurcsány

  • növelik az államadósságot még nem annyira mint a Gyurcsány (de ezen gőzerővel dolgoznak, szárnyra kapott hírek 1 milliárd eurós kötvénykibocsátás),

Hát akkor nem brutalizálódnának úgy mint a Gyurcsány. Ugye ugye. A narancsszínű új kis nemzeti MSZP sem jobb mint, az elődje. Egy dolog hajtja őket a hatalom, és a pénz. Egy Istenük van ezeknek is a hatalom és a vele járó pénz, csak ezt még álszent módon is tálalják.

A mai abszurd is megvolt. Egyes emberek nem értem hol élnek. A holdon? Íme egy igen mulatságos történet kis hazánkból.

A történet helyszíne egy sajnos már nem emlékszem a helység nevére. Legyen annyi elég, hogy vidéki város (kis város). Hőseinket nagyon zavarja a szomszédjukban reggelente kukorékoló kakas. Mit tesz ilyenkor egy öntudatos állampolgár? Hatósági segítségért fordul. Na itt indul a bohózat.

A bejelentést a helyi hatóság komolyan is vette. Két közterület felügyelő ki is megy, hajnal 4-től várják mikor szólal meg a kakas és meddig is kukorékol. Az így rögzített adatokkal visszamennek a hivatalba és kijelentik, hogy szerintük semmilyen szabálysértés nem történt. Na de ezzel a határozattal szemben fellebbezési jog van.

Hőseink nem is szalasztják el ezt a lehetőséget. Hiszen mégis tűrhetetlen, hogy vidéken egy kakas nem hagy nyugtot békés állampolgárainknak. Szegény szabálysértési előadó, ismét kézbe veheti az adott ügyet. A végeredmény borítékolható volt, ismételt elutasítás. Hiszen a kakas tulajdonosai semmilyen állattartási szabályt nem sértettek meg. Még fellebbezhetnének hőseink a bíróságnál, de azt már nem teszik meg. Na ne legyen kétségünk, nem azért mert abszurd, hanem azért mert úgy érzik ott sem fog helyes ítélet születni.

A történetben a polgármester is megszólal. Kérem szépen ha betiltjuk a kakas kukorékolást akkor ezen alapon a macskák nyávogását és a kutyák ugatást is szankcionálni kéne.

A rádió adásban még megszólaltatnak pár Budapestről kiköltözött honpolgárt is. Akik panaszosan jelentik ki, hogy már megbánták a kiköltözést, mert olyan zajos a vidéki élet. Mindenféle állatok hangoskodnak, gágogó libák, kukorékoló kakasok, ugató kutyák, röfögő disznók.

Mit gondoltak ezen kedves honpolgárok, a csirke a méhütőben születik, a kutyák meg ugye némák. De gondolom, a pesti autó zaj, a dudálás, a zakatoló villamos, busz, a kattogó troli az nem zavarta őket. Bezzeg az a förtelmes ugatás és kukorékolás. Aki csöndet akar, költözzön a Himalájába ott biztos csönd van, vagy az Antarktiszra. Nagy a jó Isten állaltkertje és alacsony a kerítés.

Ehhez mást nem tudok hozzá fűzni mint, hogy kukurikú....

 

Még mindig Gyöngyöspata, és az előző posztban említett index cikk. Idézek ismét.

 

„Földosztás

Éppen az idén másodszor szerveztek akciót a gyöngyöspataiak a cigányok földműveléséért. A szervezők abban bíznak, hogy ha saját földjüket művelhetik, akkor lesz keresetük és elfoglaltságuk is.”

Tessék íme megpróbálnak tenni a helyiek azért, hogy ha már napszámba nem megy akkor talán ha van saját földje amit művelhet, hátha akkor. Hisze ingyen kapja, a haszon az Övé, csak meg kell művelni.

„Néhány éve földet és vetőburgonyát kaptak, de a projekt bedőlt. Állítólag azért, mert a vetésre szánt krumplit részben megették, aki meg mégis vetett, attól ellopták a szomszédai a termést.”

Tessék ennyit ért az integrációs program. Az a része aki hajlandó volt dolgozni, mert megértette, hogy nem másnak fog teremni az a föld hanem nekik, az is jól ráfázott. Mert voltak a kedves szomszédai, akik szétlopták a veteményét. Így fog majd működni az összes ilyen próbálkozás, így akarunk integrálni, munkára nevelni. Egymást is kirabolják kifosztják. Nem magyar – cigány kérdés van itt ebben az országban, faluban. Hanem mocskos senkiházi utolsó disznó bűnöző (embernek sem nevezném) – és rendes ember, aki dolgozni, aki normálisan élni akar. Az ilyen aljadékokat akik olyan szegény emberektől lopnak akiknek ugyan úgy nincs semmijük, minek hívód kedves jogvédő. Olyan emberektől vették el akik dolgoztak és szeretek volna kicsit jobb életet. Olyanoktól akik értik és akarják a változást. Tisztelt jogvédő, meg utaztató társulat, ezeknek is védeni akarod a jogait. Ezeket is mentegetni akarod, szerinted akik a koldustól, a nincstelentől lop ember, olyan akinek jogai vannak. Szerintem meg nem az ilyen nem tekinthető ember számba sem.

„Idén, még a botrányok előtt, közvetlenül a cigányok lakta házak mögötti parcellákat szántották fel ingyen az önkormányzat szervezésében, és adtak ajándékba vetőmagot is. A gyöngyöspatai háziorvos és egyben önkormányzati képviselő a fő szervező, de a falubeliek többsége nem bízik a sikerben, bár méltányolják az igyekezetet.”

Ez is a krumpli sorsára jut majd. Mert ott van, és minden faluban az a 10-20 senkiházi aljadék akiknek semmi nem szent, akik eladnák kilóra még az anyukat is ha fémből lenne. Akik nem fognak és nem is akarnak változni, és akik másokat sem hagynak kijutni a nyomorból. Mert ha mások kijutna akkor ott maradnak szemelőt, és nem lehet majd eltűnni a tömegben.

 

Van az a vicc a pokollal meg a magyarokkal. Ugye nem kel őrizni a magyarokat mert ők visszahúzzák egymást az üstbe. Tessék nem csak a magyarok, a cigányság is ilyen. Aki változna, aki kitörni akarna, azt a aljadék bagázs visszarántja a sárba.

 

Na erre mondjanak megoldást, a harcos jogvédők. Nem utaztatni kell meg sipítozni, tessék találd ki mi legyen a megoldás, hogyan mentsük meg azokat akik még hajlandóak arra, hogy részese legyenek egy emberi közösségnek. Akik nem mások pénzéből akarnak élni. Akik szeretnének egy jobb és emberhez méltóbb életet. Na erre adjon választ az Mr. Field. Aztán meg adhat rá pénzt is lássuk sikerül -e. Persze ebből nem lesz média hír, ettől nem leszek egy celeb, maximum jobban fogok aludni, mert tettem valamit aminek értéke volt. Kedves Field úr és Fecó és társaik, mennyetek el egy szigetre, a krumplilopós társasággal együtt. Hagyatok minket itt boldogulni, mindenikek jobb lesz. Ti ott együtt lehetek a kedvenceitekkel, lássuk meddig bírjátok. Akik meg itt maradunk cigányok és magyarok együtt, nyugodtan fogják művelni a földet, és boldogulni tudnak ki fognak törni a szegénységből. Nem gyorsan, de végre tényleges esélyt kapnak, amit a ti kis kedvenc és agyon védet aljadék bűnözőitek folyamatosan elvettek tőlük.

 

Maga Field úr és maga Gyurcsány úr, és maguk mind akik pattognak és hőzöngenek, meg indulatokat szítanak ember és ember között, maguk a fő bűnösök. Mert addig senki nem fog megváltozni még van egy csoport minden faluban, aki még a sorstársaikat is kifosztják és elveszik az esélyt amit MI a többségi és dolgozó társadalom adunk számukra.

Kész nálam betelt a pohár. Íme egy index cikk: index.hu/belfold/2011/04/29/az_ordog_gyongyos_pataja/

Ami amúgy szerintem jól sikerült és hiány pótló anyag, de amit olvasok benne arra nincs mit mondanom. Vagyis dehogy nincs, részlet a cikkből:

 

„Több gazdálkodó is arra panaszkodott, nincs elég ember, aki dolgozna a földjein. Állítólag erdélyi cigányok jönnek nyaranta napszámba a környékre. „

 

Tehát, adott Gyöngyöspata, meg ugye egy szép számú szerény körülmények között élő MUNKANÉLKÜLI roma. Na nem, elég volt leszarom, nem roma cigány. Tehát kihangsúlyozom M U N K A N É L K Ü L I lassan mondom, hogy mindenki megértse. Még cigány vezetők, a jogvédők is, és mindenki. Erre kikel kell dolgoztatnia, idénymunkába a helyi gazdálkodónak, román cigánnyal. Könyörgöm ide süllyedtünk. Nincs munkájuk, lenne idénymunka, de arra is Romániából kell ember hozni. Na elmentek ti a jó b...s f....a. Hisztizni azt megy, meg rettegni, de megfogni a munka végét azt már nem, csak sírni, hogy jaj nincs munka. Nincs a nagy f...t, csak kényelmesebb a 2-2,5 millió dolgozó ember pénzéből henyélni, meg rettegni, meg sírni a sanyarú sorson. Tessék ilyenekre megy el az ország pénze, ezeket akarjuk mi integrálni, meg felzárkóztatni. Elment a kedvem attól is, hogy leírjam azt amit megígértem a patacsata című posztom végén. Csodálkoznak, hogy az országban már csak a megélhetési jogvédők fogják a pártjukat. A rendes és dolgos cigány emberekkel toltok ki ti senkik.

 

De tovább is van íme:

 

„A falubeli magyarok szerint a helyi cigányok többsége nem akar dolgozni, aki viszont mégis hajlandó rá, azok után kapkodnak dologidőben. (Többek szerint a felnőtt cigányok tíz százaléka hajlandó rendszeresen dolgozni, név szerint ismerik őket a gazdák.) A cigányok viszont azt mondják, hogy nincs munka, vagy ha van, nem alkalmazzák őket. „

 

Na akkor nézzük csak, a kisebbség kisebbsége, hajlandó dolgozni. Ergo alkalmazzák is őket, gondolom szívesebben mint a Románia sortársaikat. De a következő mondat sem semmi ám 10 %. Na meg utána ami jön, tehát azzal védekeznek, hogy nincs munka, vagy nem alkalmazzák Őket (akkora 10 %-ot miért). Ja persze a rasszista magyar gazda, biztos csak Őket utálja, mert Romániából idáig elutazó, napszámos cigányokat nem utálja. A büdös rasszista mindenit nekik, képesek Román cigányokkal dolgoztatni ugye. De még hazudni sem tudnak ezek az idióták, mert jobb szót már nem tudok találni rájuk. Lássuk csak:

 

„Gyöngyöspata egyáltalán nem hasonlít Észak-Magyarország tengődő falvaihoz. Nagy gazdagság itt sincs, de a házak nagyok, a közterek rendezettek, az iskolának uszodája is van, az itteni gazdák boraira és gyümölcseire van kereslet, akár Nyugat-Európában is. „

 

Tehát a gazdák a termést (már ha szegény MUNKANÉLKÜLIEK nem lopják el) el tudják adni. Az itt termelt borokra és gyümölcsre van piac, Nyugat-Európában is. Tehát ha van piac, akkor van bevétel, mivel a mezőgazdaság főleg a gyümölcsösök, élőmunka igényesek, tehát munka van. Hupsz „a hazug embert könnyebb utolérni mint a sánta kutyát”, ugye kedves nincsen munkalehetőségeseim. Sebaj később lesz még cáfolata a nincs munkának:

 

„Azt mondják, hogy napi ötezer forint alatt ők nem mennek napszámba, nem fognak a negyven fokban ennyiért kapálni”

 

Értem, érdekes megéri ennyiért átjönni Romániából a more testvéreknek kapálni, akár 40 fokba is. Őszintén mit vár az élettől egy 8 általánost is épphogy elvégző szakma nélküli ember. Majd kinevezik bankigazgatónak, vagy mit? Akkor kellet volna észnél lenni, mikor a tanár próbálta a tudást belerakni abba a kemény fejébe. Akkor talán most nem ennyiért kellene napszámos munkát vállalni. Ja bocsánat, hát nem is vállal mert az derogál. Ingyen volt az oktatás, nem kellet, akkor most edd csak meg amit kifőztél magadnak. Tudják ezek mennyit keres egy tűzoltó, egy rezidens orvos, egy ápolónő , egy útburkoló, egy segédmunkás, egy betanított szalagmunkás, egy takarítónő. Mi is az a napi nettó 4.000 forinttal, ami havi 80.000-nek felel meg. Tudod kedves tanult barátom egy tűzoltó 10.000 forinttal többért ment téged ki az égő házadból. Ennyiért gyógyít téged egy rezidens orvos. Ha a magad 8 általánosát összehasonlítjuk egy orvos tanulási idejével, akkor az a 3000-4000 forint nem is tűnik annyira kevésnek.

 

„Találkoztam a cigánysoron egy kétgyermekes fiatalemberrel, aki elmondta, neki tényleg nem éri meg napi háromezerért hajnaltól sötétedésig napszámba menni, pláne, hogy tapasztalatai szerint a gazdák egész nap korholják. „

 

Szóval nem pálya a napszám. Akkor miből eteted a két gyermeked, kis fiam. A 2,5 millió dolgozó pénzéből. Mert tudod ki fizeti ki a segélyedet, én bazdmeg, meg az a maradék 2.499.999 dolgozó ember akinek nem derogál dolgozni. Hidd el van aki ennyiért is dolgozna, lásd a Romániai vendégmunkásokat akikkel dolgoztatni kénytelen a gazda. De megint felteszem a kérdést mit várt, mennyit kap, a nulla képzettséget igénylő (pont annyi amennyivel hősünk rendelkezik) munkára. Annyit amennyit egy kőműves melletti segédmunkás. A dédapád, meg ükapád még rendes ember volt, mert merem állítani te életedben eddig nem dolgoztál annyit mint azok egy hét alatt. De sírni, meg munkanélküliségre hivatkozni, esetleg megélhetési bűnözni az megy.

 

Íme a végső érve hősünknek:...„ez a fehér fiataloknak is derogál”.

 

Azt a nem cigány fiatalt is biztos segélyen tengődik ugye, ha igen akkor az is egy büdös bunkó. Van egy nagy különbség közted és egy olyan ember között akit vélhetően a családja tart el. Az hogy téged barátom MI dolgozók, köztük ÉN tartalak el.

 

Eszem faszom meg áll már. Most nagyon felment a pumpa bennem. Térjünk már észre és szálljon már le a sok barom a földre. Akit én tartok el az nekem csak ne ugráljon, ne bűnözön, és legfőképp ha van munka ami pont a kvalitásának megfelelő akkor ne a dolgozók pénzén élősködjön már. Addig amíg MI dolgozó állampolgárok köztük ÉN tartalak el addig minimum az elvárható lenne, hogy kussba ülsz és nem pattogsz.

 

Vegye már észre mindenki, a harcos jogvédők is. Aki tisztán segélyből él azt a dolgozó társadalom (dolgozó cigányok, magyarok együtt, már ha adót fizetnek) tartja életben. Nélkülünk felfordulna, meg megfagyna. Ergo visszább lehetne venni azokból a fene nagy hőzöngésekből. Nem rettegni, dolgozni kell, akkor majd jogosan hőzöng meg retteg, de amíg MI/ÉN teszem az orra alá a kaját addig lesz szíves bekussolni, és legfőképpen nem az eltartói terményét dézsmálni, meg bodzát szedni. Tudod mi az segély mellett, lopni járni. Az olyan barátocskám, mint az „ablak alá szarni majd bekopogni vécé papírért”.

 

Ehhez már csak annyit fűznék hozzá, amit pár éve a Kossuth rádióban halottam egy riportban. Egy szintén segélyen tengődő cigány honfitársnőnk nyilatkozta:

 

„Nem megyek el dolgozni, mert 100.000 forint alatt nem éri meg. Rosszabbul járok mintha nem dolgoznék. Ennyit meg sehol nem fognak fizetni”

 

Teszem hozzá Ő sem az ELTE-n végzet, és szakmája sem igen leledzett.

 

Elnézést kell kérnem a trágárabb megnyilvánulásokért, de nem fogom őket megváltoztatni sem finomabb formában leírni, mert felment bennem a pumpa de nagyon. Nálam végleg betelt a pohár.

Nikosi 2011.04.29. 12:32

Klónok háborúja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyurcsány Viktor vagy Orbán Ferenc. Folyamatos non-stop 3D-s széles vásznon nézhetjük 7/24-ben a klónok háborúját. Mert vajon van –e érdemi különbség akkor és most között.  Megmondom őszintén, én nem látom azokat a félelmetesen nagy eltéréseket. Itt ma 2011-ben, a klónok háborúznak, csak a szerepek cserélődtek fel.

 

Mit mondott a FIDESZ, van másik út, lehet máshogy, Ők tudják, de nem mondják meg, de szavazzuk meg Őket és akkor bebizonyítják. Látom, vagyis pontosítok, nem látom. Nem látom mi az másik út. Az a másik út, hogy a megszorítást nem nevezzük megszorításnak. Az hogy ha 750 milliárd forint kötvényt kibocsájtunk az nem államadósság növelés. Az nem indokolatlan pénz kiszórás, hogy 6-8 millió forintér veszünk 3 évre munkahelyet. Az munkahelyteremtés, hogy felveszünk több százezer közmunkást. Állami kiadások lefaragása lenne az újítás, vagy a l’art pour l’art átalakítása a minisztériumoknak. Ezeket mind láttuk már, sőt ha szegfű lenne a narancs helyet, sok intézkedést akkor is látnánk. Lehet hivatkozni arra, hogy kényszerpálya, de ez a másik út ugyan az.

 Nézzük röviden a teljesség igénye nélkül, néhány kiragadott példát:

 

Gyurcsány Viktor – szegfű

Orbán Ferenc - narancs

Hátra mutogatás (mert a Fidesz)

Elmúlt 8 év (mert az Mszp)

Elszámoltatási kormánybiztos (Happy and stb…)

Felelősségre vonás (Sukoró, stb..)

Megszorítások

Megszorítások, amiket másképpen hívunk

Ködös jövőbeni ígéretek

Ködös jövőbeni ígéretek

Gárda betiltás

Egyenruhás bűnözés

Konvergencia program

Konvergencia program

Közigazgatás átszervezés (régiók, miegymás)

Közigazgatás átszervezés (kormányhivatalok, stb…)

Vizitdíj

Gyógyszerkasza visszavágás

Kiemelt korházak, ágy csökkentés

Egészségügyi reform, kiemelt kórházak

Út a munkához

Nagyszabású közmunka program

Alkotmányozni akartak (nem volt 2/3)

Alkotmányozni akartak (volt 2/3)

Válság van

Még mindig válság van

Új Magyarország terv

Széchényi terv (átkeresztelt Új Magyarország terv)

Táncolok az irodában

Dekázgatok a parlament előtt

Blogolok

Facebook-on üzengetek

 

A lényeg ugyan az, még ha a ruha más is. Nézzük ellenzékben.

 

Gyurcsány Viktor – szegfű

Orbán Ferenc - narancs

Kivonulok a parlamentből

Kivonulok a parlamentből

Elnyomják az embereket, médiatörvény szájkosár

Elnyomják az embereket, 2006, kordon

Mert az embereket nyomorba döntik

Mert az embereket nyomorba döntik

Nulla konstruktivitás

Nulla konstruktivitás

 

Lehetne folytatni, de fölösleges. Nem történt itt fülke forradalom, meg váltás. Ugyan az csak más csomagolásban. Nincs külön út, nincs más csak a kicserélték a vezetőket a vezetők klónjaira.  

Az már amúgy bájos, hogy a FIDESZ számon kéri az ellenzéket, hogy hát mér nem áll konstruktívabban hozzá a nagy ország mentéshez. Gondoljon vissza a FIDESZ, Ők mennyire voltak konstruktívak. Ők honosították meg ezt a kivonulosdi, mindent lehurrogosdi politikai hozzáállást. Most a másik oldalról élvezhetik a saját maguk kitalálta receptet.

Nincs itt érdemi különbség bármennyire is hangoztatja a két párt, mind a vezetőik, mind maguk az intézkedéseik, a hozzá állásuk ugyan az. Klónok háborúznak, miközben a külsőségekben különböznek csak, a belső ugyan az.

Nikosi 2011.04.27. 21:18

Patacsata

 

Már a név is ráutal az utóbbi napok sok indulatot kiváltó eseményére. Gyöngyöspata az a helység Magyarországon ahol a végletekig feszültek az indulatok. Olyanná vált ez a falu mint egy gyújtó pont. De nem az ott történtekről kívánok értekezni, hanem arról ami ehhez a helyzethez vezetett. Felelősöket fogok keresni, felelősöket akik tehetnek arról, hogy ma ez a helyzet ide jutott, egy olyan pontra amire még rémálmainkban sem gondoltunk. Lehet meglepő, de a legkevesebbet talán a FIDESZ tehet erről, hogy ide jutottunk. De vegyük sorra a szereplőket:

 

1. Jobbik és a radikálisabb jobboldal

 

Könnyű megoldás lenne a nyakukba varrni az egészet. De ez csak egy koncepciós per keretében lenne lehetséges. De vajon felelősek -e? Igen a válaszom. Felelősek, de nem azért konkrétan, mert ez a helyzet kialakult. Felelősek mert a Gárda, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, mind felbátorította azokat az embereket akik, tisztán etnikai alapokra kívánják helyezni a kérdést. De elvitathatatlan az az érdem, hogy a problémáról, mint létező problémáról a Jobbik beszélt először. Ők voltak azok felhívták a figyelmet azokra a problémákra amik már rég óta forrnak, érlelődnek. Amely problémák elsikkadtak a mindenkori hatalom statisztikai útvesztőjében.

 

2. Roma integrációért felelős eddigi vezetők

 

Szintén kézen fekvő felelősök. De miért is? A felelősségük nem megkerülhető, és nem kérdéses. Az hogy a probléma eddig fajult, idáig jutottunk az Ő csődjük. Azért beszélek többes számban mert kormányok mentek, kormányok jöttek, mindig más és más emberek próbáltak megoldásokat keresni, teljesen eredménytelenül. Rosszabbnál rosszabb tervek születek, a cél sokuknál csak a minél jobb lopási lehetőség létrehozására korlátozódott. Nem tagadom lehet, hogy voltak olyan tervek amik tényleg a célt akarták szolgálni, de mind rossz volt. Ezt a jelen helyzet tudatában nyugodtan ki merem jelenteni, minden tervük egy csőd tömeg. Felelősek mert, Ők voltak megbízva azzal, hogy változtassanak a helyzeten, volt anyagi erőforrás a kezükben és bírták az aktuális kormányzat támogatását. Minden adva volt a sikerhez, csak hát a tervek. Minden terv annyit ér mint amennyit meg tud valósítani a kitűzött célokból. Na ezek a tervek semmit nem értek és érnek, mivel semmit nem valósítottak meg a célokból. Ott vagyunk, sőt sokkal rosszabb helyzetben vagyunk mint ahonnan elindultunk. Minden elvesztett év minden fölöslegesen kidobott forint csak tovább és tovább mélyítette a válságot. Itt már csak hab a tortán, hogy az integrációs tervekre szánt adó forintokat, rendszeresen dézsmálták korrupt emberek.

 

3. A harcos jogvédők.

 

Itt a meglepődés ideje. Hogyan lehetnek ezek az emberek felelősek? Hiszen Ők romák érdekeit védték? Pedig azok, és egy jottányit sem kevésbé mint az előzök. Talán mondhatjuk azt, sokkal felelősebbek mint a fentiek. Ők azok akik sikeresen elérték, hogy már társadalmi és mondhatjuk etnikaivá fejlődött a roma kérdés. De hát hogyan? A kérdés jogos a válasz pedig a látszat ellenére egyszerű. Azzal, hogy harcosan támogatták a pozitív diszkriminációt, egyértelműen indulatokat szítottak mindenkiben akiket ezekről tudomást szereztek. Olyan előnyöket harcoltak ki amik a többségi társadalom nagy részében ellenszenvet gerjesztettek. Sikerült ezzel mélyebbé tenni az ellenszenvet, ügyes húzás. De ami még kártékonyabb az az, hogy elhitették a roma emberekkel, hogy Őket itt igenis folyamatosan elnyomják és minden rossz ami velük történik csak azért van mert Ők romák. Olyan mélyen sikerült ezt a hittet elültetni az emberekben, hogy ha egy romát megvádoltak, akár alapos akár alaptalan módon, egyből azzal jött elő, biztos azért mert roma vagyok. Ha a rendőr megbírságolta közlekedési szabálysértésért, egyből előjött azért mert roma vagyok. Ha nem vették fel egy munkahelyre, mert alul-iskolázott volt, vagy rovót múltú, egyből jött a reflexszerű reakció azért mert roma vagyok. Ezt addig addig sulykolták ezen emberekbe, hogy mára már akkor is diszkriminációt vélnek felfedezni, ha ennek semmi de semmi alapja nincsen. Nem állítom, hogy nincs diszkrimináció, de az az eszement felhajtást amit az önjelölt jogvédők végeztek itt az elmúlt 20 évben nagyon is romboló és káros volt. Arról már nem is beszélek, hogy amit tettek semmi de semmi haszonnal nem járt. Itt és most ki merem jelenteni, semmit nem tettek a helyzet javításáért. Mindössze önös haszonszerzésből, vagy túlzott elhivatottságból végrehajtott akcióik csak rontottak a helyzeten. A tevékenységük csak gyorsította a problémák elfajulását, sőt egy mélyítették azokat. Ahelyett, hogy segítettek volna oldani inkább tovább gerjesztették a problémákat. Az Ő érdemük, hogy mára nem lehet leírni azt, hogy cigány. Szitokszóvá és antiszemita jelentést adtak ennek a szónak, pedig még Gárdonyi is leírhatta legismertebb művében az Egri Csillagokban. Az ő érdemük, hogy lassan már a roma szót sem lehet leírni mert azonnal kirekesztést kiáltanak. Holott maga a szó, hogy cigány egy etnikum, egy népcsoport ősi neve, melyet sikerült bemocskolni és használaton kívül helyezniük. Nagy érdem, remélem büszkék rá.

 

Itt a vége a sornak, bár valamilyen szinten mindenki és minden szervezet felelős. De ha a főbb vétkeseket keressük, akkor egyértelműen az utolsó két csoport az, akikkel szemben igenis komoly felelősség megállapítható.

 

Térjünk ki egy kicsit Pintér „két hét alatt rendet teszek” Sándor belügyérhez. Nem akarom menteni Sándort, de egyet tudni kell. Minden felső vezető abból az adathalmazból dolgozik, a szerint mond ki dolgokat amit elé tesznek. Ezek az emberek nem természetfeletti lények (még Viktor sem), nem ismerik csak azokat a tényeket és információkat amiket elé tesznek. Itt jön a statisztikák készítésének komoly felelőssége. Magyarországon ki merem jelenteni, hogy minden statisztika hamis. Folyamatosan hamisítják a statisztikákat ipari szinten. Ezek alól egyetlen terület sem kivétel. Igen hamisak az oktatási statisztikák, hamisak a gazdasági statisztikák, és hamisak a bűnügyi statisztikák is vélelmezhetően. Mennyire torzak a benne levő adatok, nem tudható, de hogy torzak ehhez kérdés nem férhet. Így természetes, hogy Sándor is ki meri jelenteni, hogy nincs itt probléma Magyarországon rend van. A statisztikák ezt mutatják, Ő pedig ezeket látja, nem a falusi embereket. Jó lemehetne az emberek közé, lehetne kíváncsibb is. De a Mátyás királyok ideje már elmúlt. Az hogy az országunkban sok dolog, hibás sok dolog rossz nagyban következik abból, hogy mi az amiből, aminek alapján döntések születnek. Sok rossz döntés nem feltétlenül egy idióta vezető hibája. Lehet az is, hogy hibás adatok alapján hozzák meg azt a döntést. Ezért szükséges az előkészítés, ezért kellenek az egyeztetések, ezért van szükség hatástanulmányokra, vizsgálatokra. Mert ezzel a torz és hibás adatokból, szándékosan valótlan adatokból következő orbitális tévedések kiküszöbölhetők esetleg. De ez egy már teljesen más téma. Mindössze csak azért írtam róla, hogy ennek a fényében értékeljük és értelmezzük például Pintér „két hét alatt rendet teszek” Sándor kijelentéseit. Nem feltétlenül az ember a hülye, lehet hogyan az az a világ amit eltárnak az adatok az egy nem létező kitalált világ.

 

Persze jogos lenne, az hogy a fejemhez vágják, hogy igen itt vagy kritizálsz, felelősé teszel. De tessék te mit tennél mi lenne a megoldás szerinted? Erre is meg van a válaszom. Egy nem én vagyok megbízva a problémák megoldásával, ergo nekem nem dolgom megoldani azokat. De van másik válaszom is. Kettő, igenis van tervem van olyan tervem ami meglátásom szerint megoldást jelenthet a problémára. Nem nem egy nap nem két nap alatt. De ha a tervemet végig vinné valaki akkor ígérni merem, hogy 10 éven belül a helyzet drasztikusan javul, és 20-30 év múlva a mai probléma már csak rossz emlék ként élne tovább. Van megoldás szerintem, van egy olyan terv amit mind a harcos jogvédők, mind a radikális jobboldal, mind az érintettek el fogadnának. Egy olyan, ami nem ütközik sem törvényekbe, mind morálisan, mind minden tekintettben világ méretű szinten is vállalható. Gondolom most mindenki egy egymondatos igazságot várna. De nem azért annyit elöljáróban leírok igen szerepel benne az oktatás, nevelés, az esélyek kiegyenlítése hosszú távon. De ezt nem ebben a posztban fogom kifejteni nem ígérem, hogy a következő posztom ez lesz. De aki akarja egy hónapon belül el olvashatja itt a blogon, mi az amivel megoldhatóvá válik a szerintem a probléma.