Nikosi 2011.05.14. 20:57

Tiszta elmebaj!

 

Ez nem egy ország, ez egy zárt-osztály. A fiúknál elmentek otthonról. Olyan érzésem van mint, ha a kormányunkban kitört volna a halál vágy.

 

Miért mondom ezt, íme a friss hír. Lézer Jani és csatlósként Balsai Pityuka új alkotmány módosítást kíván beterjeszteni:

 

„Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy megvonható legyen a rokkant nyugdíj és a korkedvezményes nyugdíj a kedvezményezettektől ”

 

Mint a mai híradóból, rádióból és egyéb médiumokból kiderült a narancsos fiúk új ötlete egy tiszta elmebaj. Azaz visszaható módon, a jelenleg nyugdíjas, de még a 62 évet el nem ért emberekétől megvonja a nyugdíj jogosultságot. Azaz visszamenőleg megszünteti a kedvezményes nyugdíjakat. De tovább menve itt nem állt meg. Egy angolos húzással megszünteti a rokkant nyugdíjat mint létesítményt. Tehát nem felülvizsgálja a rokkant nyugdíjak hanem egyszerűen megszünteti. Ez ám a frappáns és okos megoldás.

 

Ráadásul mivel ezt egy alkotmány módosítással teszi meg, senki nem tud a törvényes úton tenni a semmit a dolog ellen.

 

De mit is lehet jelenleg tudni, hogyan is képzelné ezt el:

 

„Az indoklás szerint azoknak, akik emiatt veszítik el a nyugdíjukat, a szociális- vagy a társadalombiztosítási juttatások keretében valamilyen segítséget kell biztosítani, vagy segíteni kell őket abban, hogy vissza tudjanak kapaszkodni a munkaerő piacra”

 

Tehát egy 20-30 ezres segélyre cseréli le a mondjuk 60-90-xx ezres nyugdíjat. Persze ha az illető egészséges (például kedvezményes nyugdíjas), akkor ez egy időszakos munkakezdési segély támogatás lesz pár hónapig. Utána irány a munkaerő piac, lehet elhelyezkedni. De hol? Hol az a hihetetlen munkaerő hiány hol az a sok munkahely ami felszívja majd ezeket az embereket?

 

Tehát ha nincs lábam mert levágta a gép munka közben, most majd kapok egy a rokkant nyugdíj helyett egy lényegesen kisebb szociális könyöradományt. Szép volt fiúk így kell kevés munkával megoldani a kamu rokkantak kérdését. Az nem zavarja Őket úgysem, hogy a fürdővízzel kiöntötték a babát is.

 

Az, hogy valaki 50 évesen nyugdíjas tényleg nem jó dolog. De ezt visszamenőlegesen megszüntetni , az enyhén szólva is egy aljas és gané dolog. Azok akik akkor elmentek nyugdíjba ha tudták volna, hogy ott fogják hagyni őket jövedelem nélkül, akkor eszük ágába sem lett volna nyugdíjasnak lenni. Visszavenni őket pedig lehetetlen mert, nincs számukra hely mert amely pozíciók fontosak voltak azokat betöltötték, amik meg nem azok megszűntek. Azaz a jövedelem nélkül maradó most még nyugdíjas tűzoltót, rendőrt, börtönőrt, vámost, mozdonyvezetőt, bányászt, és egyéb korai nyugdíjast nem lehet reaktiválni előző munkahelyén. Velük mi lesz? Ők ha tudtak volna erről a kockázatról nem mentek volna nyugdíjba. Persze így egy csomó fiatalabb ember meg nem lenne alkalmazva, mert helyettük ők ülnének a munkahelyeken.

 

Az, hogy mostantól megszünteti a korai nyugdíjazást még elfogadható, de ez a szemétség amit csinál az egyszerűen vérlázító, még úgy is, hogy nem érintett az ember. Mit érezhet egy érintett?

 

Amilyen magyarázgatásba meg kezdenek az meg egyszerűen hihetetlen Ezek azt hiszik mindenki olyan hülye mint Ők. Mert biztos magukból indulnak ki ezek a véglények:

 

„Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson "negyvenegynéhány éves", tapasztalt, életerős emberek munkájáról... ”

 

Mit hisznek ezek az IQ hiányos barmok a kormányban, hogy azért nem dolgoznak csak az emberek mert nem akarnak. NEM KEDVES AGYHIÁNYOS BANDA. NINCS MUNKAHELY, NINCS SZABAD ÁLLÁS. Azért nem dolgoznak sokan, mert nincs hol. NINCS 1 MILLIÓ BETÖLTETLEN MUNKAHELY. Még 10 ezer sincs szerintem. Ezek az emberek nem fognak tudni elhelyezkedni. Mit fog kezdeni velük a kormány, hagyja majd éhen halni?

 

Megszólalt Viktor is tanújelét adva, hogy az elhülyülés alól sajna Ő sem kivétel:

 

„Most a legfontosabb cél, hogy az államadósságot le tudjuk győzni, ehhez szükség van az ország megújítására és mindenkinek a munkájára, aki dolgozni tud”

 

Milyen szert tol ez az ember, mert abból nekem is kell. Viktor lassan mondom, hogy te is megértsd: Jelenleg az országban munkaerő többlet van és nem munkaerő hiány. Az aktív emberek sem tudnak hol dolgozni, nincs munka lehetőség, te ide akarsz még beönteni több száz ezer embert. Megkérdem normálisnak tetszik lenni, vagy sült bolondnak. Vagy majd Ők is elmehetnek 120 ezerért sepregetni az aluljárót, majd ha kilakoltatták őket. Mert a FIDESZ 120 ezret akar fizetni a hajléktalanoknak azért, hogy az aluljárót seperjék. Egy tanár 10 ezerrel keres többet ennél (bruttóban). Ez az igen, nem vagyunk mi szarban ha ilyenre telik közpénzből.

Isten bizony ezek kártékonyabbak mint az MSZP.

 

Azért azon elgondolkodom ilyenkor vajon tényleg 2006-at akarnak ismét. Akkor félmunkát végzet a tömeg, de most lehet tanult az akkori hibából és nem fog megállni fél úton (jelzem nem lesz aki megállítsa, mert azt a pár száz TEK-es fiút darabokra fogják tépni simán). A tankot most lehet nem fogják lefékezni majd...

 

Úgy nézem 98-2002-ig az ész a Torgyán Józsi volt a kormányban, mert más magyarázat nincs az eddigi ötletekre. Esetleg kitört a szivacsos agylágyulás a FIDESZ-ben, vagy valaki megmérgezte Őket bolondgombával. Sajnos nem lett tökéletes a mérgezés mert csak elhülyültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ius-murmurandi.blog.hu/api/trackback/id/tr492904027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kartal (rezervált) 2011.05.16. 19:35:34

"Mert a FIDESZ 120 ezret akar fizetni a hajléktalanoknak azért, hogy az aluljárót seperjék. Egy tanár 10 ezerrel keres többet ennél (bruttóban)." - egy rezidens meg öt év egyetemmel a háta mögött, vagy 30 ezerrel kevesebbet, ha jól emlékszem. Ezeknek tényleg elmentek otthonról.

A Jobbiknak van igaza: ez tervezett népirtás. Én csak annyit tennék hozzá, hogy ennél még Hitler is jobb volt.
süti beállítások módosítása