A mai abszurd is megvolt. Egyes emberek nem értem hol élnek. A holdon? Íme egy igen mulatságos történet kis hazánkból.

A történet helyszíne egy sajnos már nem emlékszem a helység nevére. Legyen annyi elég, hogy vidéki város (kis város). Hőseinket nagyon zavarja a szomszédjukban reggelente kukorékoló kakas. Mit tesz ilyenkor egy öntudatos állampolgár? Hatósági segítségért fordul. Na itt indul a bohózat.

A bejelentést a helyi hatóság komolyan is vette. Két közterület felügyelő ki is megy, hajnal 4-től várják mikor szólal meg a kakas és meddig is kukorékol. Az így rögzített adatokkal visszamennek a hivatalba és kijelentik, hogy szerintük semmilyen szabálysértés nem történt. Na de ezzel a határozattal szemben fellebbezési jog van.

Hőseink nem is szalasztják el ezt a lehetőséget. Hiszen mégis tűrhetetlen, hogy vidéken egy kakas nem hagy nyugtot békés állampolgárainknak. Szegény szabálysértési előadó, ismét kézbe veheti az adott ügyet. A végeredmény borítékolható volt, ismételt elutasítás. Hiszen a kakas tulajdonosai semmilyen állattartási szabályt nem sértettek meg. Még fellebbezhetnének hőseink a bíróságnál, de azt már nem teszik meg. Na ne legyen kétségünk, nem azért mert abszurd, hanem azért mert úgy érzik ott sem fog helyes ítélet születni.

A történetben a polgármester is megszólal. Kérem szépen ha betiltjuk a kakas kukorékolást akkor ezen alapon a macskák nyávogását és a kutyák ugatást is szankcionálni kéne.

A rádió adásban még megszólaltatnak pár Budapestről kiköltözött honpolgárt is. Akik panaszosan jelentik ki, hogy már megbánták a kiköltözést, mert olyan zajos a vidéki élet. Mindenféle állatok hangoskodnak, gágogó libák, kukorékoló kakasok, ugató kutyák, röfögő disznók.

Mit gondoltak ezen kedves honpolgárok, a csirke a méhütőben születik, a kutyák meg ugye némák. De gondolom, a pesti autó zaj, a dudálás, a zakatoló villamos, busz, a kattogó troli az nem zavarta őket. Bezzeg az a förtelmes ugatás és kukorékolás. Aki csöndet akar, költözzön a Himalájába ott biztos csönd van, vagy az Antarktiszra. Nagy a jó Isten állaltkertje és alacsony a kerítés.

Ehhez mást nem tudok hozzá fűzni mint, hogy kukurikú....

A bejegyzés trackback címe:

https://ius-murmurandi.blog.hu/api/trackback/id/tr642878331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása